Hond & Co
Hond & Co houdt echt van honden en dat is ons uitgangspunt.
Behandel je hond zoals je zelf behandeld wilt worden.

Cursussen van hondenschool Hond & Co in Hulst

Korte cursussen

Voor veel voorkomende kleine problemen geeft Hond & Co korte cursussen. Blaffen, trekken aan de lijn, verlatingsangst ...Lees meer

Angst voor honden

Bang zijn voor honden is erg vervelend. Je voelt je onveilig of kunt zelfs in paniek raken. Er zijn zoveel honden dat je erg belemmerd wordt om op een normale manier op straat, naar familie ... Lees meer

Privé Cursus

Je beslist zelf welke onderwerpen er behandeld worden. In overleg kunnen we datum en tijd bepalen. Als je meerdere honden hebt kun je met een maximum van 3 honden deelnemen. Lees meer

Hond & Co leert je om de lichaamstaal van je hond te herkennen en daar beter op in te springen.

Tijdens onze cursussen krijg je meer inzicht in wat er in je hond omgaat. Met dit inzicht kun je beter inspringen op allerlei dagelijkse situaties en problemen. Daarom vinden de cursussen niet op een afgesloten terrein plaats, maar in een wandelomgeving die overeenkomt met de praktijk, dus, daar waar je normaal met je hond gaat wandelen en allerlei situaties tegenkomt.

Of je nu van plan bent een hond in huis te nemen of je hebt er al één of meerdere in huis, of je hond nu wél of géén problemen heeft. Hond & Co is er voor diegenen, die hun hond zien als een volwaardig lid van het gezin, hem/haar beter willen begrijpen, zijn/haar taal willen leren en ook bereid zijn naar zichzelf te kijken.

Wederzijds respect en begrip leiden tot een waardevolle relatie.

Online inschrijven

Tijden en Datums: De lessen vinden plaats in overleg. Wij geven ook 's avonds en op zaterdag ochtend les.
De praktijklessen vinden plaats op verschillende locaties in de omgeving van Hulst. Je kunt zelf een plaats uitkiezen.
Buiten Hulst: De praktijklessen vinden plaats bij jou in de buurt. Buiten Hulst komt hier echter wel een kilometer vergoeding bij. Je mag natuurlijk ook les komen volgen in Hulst.
Deze cursus is speciaal gericht op jou en je hond. Voor meerdere honden uit één gezin kijk hier
De sfeer is ontspannen, zonder druk op hond of verzorger.
Soms worden er video- of foto opnames gemaakt om te gebruiken tijdens de cursussen of op de website. Op het registratieformulier kun je aangeven of je dit wel of niet wilt.
Bij Hond & Co staat een respectvolle, zachte aanpak voorop.Privé Cursus

Je beslist zelf welke onderwerpen er behandeld worden. In overleg kunnen we datum en tijd bepalen. Als je meerdere honden hebt kun je met een maximum van 3 honden deelnemen. Voor iedereen die een goede relatie wil met zijn/haar hond en iedereen die de signalen van zijn/haar hond beter wil begrijpen. Honden mogen niet ziek of loops zijn en moeten hun jaarlijkse inentingen gehad hebben. Ook dienen zij vlovrij te zijn.

Voordelen:

100% persoonlijke aandacht
Geschikt voor alle honden (ook honden met (ernstige) gedragsproblemen)
Te volgen met maximaal 3 honden uit hetzelfde gezin (1 begeleider per hond)
Indien gewenst ook les aan huis
Datum en tijd in overleg
Zelf de onderwerpen bepalen

Je kunt een cursuspakket nemen van 4 of 8 lessen van 1 uur, deze kun je naar eigen inzicht over een periode van 6 maanden verspreiden.

Klik hier voor een volledig overzicht van de tarieven.

Online inschrijven


Naar boven

Korte cursussen

Voor een aantal veel voorkomende kleine problemen geeft Hond & Co korte privé cursussen.

Stoppen met blaffen:

  • Er zijn 6 verschillende blafsoorten. Elke blafsoort vraagt een specifieke aanpak. Als je weet waarom je hond blaft, kun je de juiste handelingen verrichten om het blaffen te stoppen. Veel mensen kopen een blafband of roepen tegen hun hond. Dit lijkt soms te helpen, maar de onderliggende reden waarom je hond blaft is niet weg. Hond & Co pakt de oorzaak (de onderliggende reden) aan.

Niet meer trekken aan de lijn:

  • Een hond trekt niet zomaar aan de lijn. Er kunnen verschillende redenen zijn. In deze korte cursus leer je waarom je hond trekt en wat je er aan kunt doen.

Kom als ik roep:

  • Bij deze korte cursus leer je waarom je hond niet komt als je hem/haar roept Dat kan verrschillende oorzaken hebben. Elke oorzaak vereist een specifieke aanpak.

Verlatingsangst:

  • Verlatingsangst is erg vervelend voor je hond, voor jou én voor de buren. Je kunt verlatingsangst verminderen door op de juiste manier, in kleine stapjes de angst af te bouwen. In deze korte cursus leer je welke stappen je kunt nemen om de angst bij je hond weg te nemen.

Voordelen:

Rustige, ontspannen sfeer
Indien gewenst ook les aan huis
Datum en tijd in overleg

Meestal is 2 lessen voldoende om de betreffende problemen aan te pakken.
Klik hier voor een volledig overzicht van de tarieven.

Online inschrijven


Naar boven

Angst voor honden

Bang zijn voor honden is erg vervelend. Je voelt je onveilig of kunt zelfs in paniek raken. Overal zijn honden zodat je, je erg belemmerd kunt voelen om op een normale manier over straat, naar familie of vrienden te gaan. Hond & Co leert je met deze angst om te gaan. Samen met een counsellor leer je waar je angsten liggen en wordt een programma opgesteld om over je angst heen te komen, hierbij wordt gebruik gemaakt van:

Een nieuw gevoel aan de oude situatie koppelen (counterconditioneren):

Doorgaans is angst voor honden op grond van een langdurige leergeschiedenis ontstaan (bijvoorbeeld: ouder is bang van honden... kind kan angst overnemen). In dat geval kan het beeld over honden gecorrigeerd worden. Als iemand bijvoorbeeld gebeten is en legt daar te veel nadruk op, dan kan het beeld over honden gecompenseerd worden met positieve eigenschappen van honden. Je leert dus om een situatie die je eerst eng vond, steeds prettiger te vinden.

Ontspanningstherapie (desensitisatie):

Met behulp van oefeningen leer je om jezelf te ontspannen. Daarna wordt je stapje voor stapje (altijd in overleg) in contact gebracht met honden, waarbij begonnen kan worden met het in gedachten nemen van een hond, eventueel met behulp van een foto of een filmpje. Uiteindelijk kan dit ook in aanwezigheid van een echte hond, eerst ver weg, dan dichterbij. De volgende stap wordt pas genomen als jij het wilt.

Begrip:

Angst kan afnemen als je de situatie begrijpt. Je leert bij Hond & Co honden beter te begrijpen en hoe je de reactie van honden kunt beïnvloeden. Daarmee hebt je meer controle over de situatie en neemt de angst vaak af.

Voordelen:

Weer over straat, naar familie of vrienden kunnen zonder heisa.
Geschikt voor kinderen én volwassenen
Rustige, ontspannen sfeer
Indien gewenst ook les aan huis
Datum en tijd in overleg

Er is géén vast programma. Dit hangt af van de situatie.
Klik hier voor een volledig overzicht van de tarieven.

Online inschrijven


Naar boven